OESTERKWEEK

Sinds 1995 kweken we terug, als enige in België, oesters. Onze Oostendse oesters worden van klein zaadje gekweekt tot een volwaardige lekkernij die we tijdens de wintermaanden oogsten. Dankzij het voedingsrijke water in de spuikom en een goede opvolging krijgen we een vlezige oester, zacht ziltig van smaak. Onze oesters worden aangeboden aan zowel de horeca, distributie sector als particuliere klanten.

Onze kwekerij

OSTENDAISE

Onze oesters hebben de naam 'Ostendaise' en zijn sinds 2017 erkend als streekproduct. Ostendaise oesters kennen hun oorsprong lang voor onze tijd in 1765 toen de eerste kwekerij in Oostende ontstond. Miljoenen van de befaamde Royal d'Ostende werden reeds 200 jaar geleden geëxporteerd naar Frankrijk, Rusland, de Balkanstaten en de Duitse en Oostenrijkse gebieden. De Belgische 'Ostendaisen' mochten in deze periode onder geen beding ontbreken op de menu’s van de Europese upper class. Oorspronkelijk werden aan onze kust uitsluitend platte oesters gekweekt, mede door de Grote Oorlog en epidemies in de jaren '20 werden kwekers verplicht om de holle exemplaren te importeren en verder te kweken. Vandaag de dag geven wij de naam Ostendaise aan zowel onze platte als holle oesters.

Schelpdierenkweek